Erkmen’in cenazesine insanlık dışı bir dizi engel-YENİLENDİ

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde katledilen siyasi tutsak Vedat Erkmen’in cenazesi de insanlık dışı engellerle karşı karşıya kaldı.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde katledilen Vedat Erkmen'in cenazesi ailesine verilmeden polis tarafından kaçırıldı. Ardından polis denetiminde İstanbul’dan Kars’a getirilen cenaze, Kars’ın Digor ilçesine bağlı Pazarcix (Dağpınar) beldesinde polis ablukasına defnedildi.

Ancak defnedilmeden önce Erkmen’in cenazesinin camiye götürülmesi engellendi.  Cami imamı, İl Müftülüğü’nün talimatını gerekçe göstererek, cenazeyi camiye almadı. Selasını da okumayı reddetti. İnsanlık dışı engeller bunlarla da sınırlı kalmadı, zira taziye için de çadır verilmedi. Bunun üzerine aile, kendilerine ait küçük bir depoda taziyeleri kabul etmek durumunda kaldı.

Erkmen’in cenazesine pazartesi gününden bu yana eşlik eden abisi Sayim Erkmen, hem aile bireyleri hem de avukatları olmadan otopsi yapıldığı tepkisinde bulundu. Kardeşinin tek kişilik hücrede yaşamına son verdiğine inanmadıklarını belirten Sayim Erkmen,  “İple kendini asarak intihar ettiğini söylüyorlar. Tekli odalarda ipin bulunması zordur. İp nasıl oluyor da orada bulunuyor. Kardeşimin intiharına inanmıyoruz” dedi.

Cenazenin İstanbul’da polis tarafından kaçırılması ve Kars’a kadar polis baskılarına maruz kalmasına da tepki gösteren Erkmen, “Vedat heval bunu hak etmiyordu. Katılımın az olmasından kaynaklı burukluk oldu” diye ekledi. Erkmen, dini vecibelerin yerine getirilmesinin engellenmesine de “Dinde böyle bir şey yok” diyerek tepkisini ifade etti.