Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyinin Annan planını denetlemek için Suriyeye gönderdiði gözlemci heyetinde yer alacak olan 5 subaya Esad yönetimi vize vermedi. Subaylar vize sorunu nedeniyle heyetteki yerini alamadı.
Alınan bilgilere göre BM, Suriyedek oluşturacaðı gözlemci heyetine katılmak üzere Türkiyeden de asker istedi. Türkiye yaklaşık 1 ay önce 10 subayın ismini bildirdi. BM de bu 10 isimden 5 kişiyi Suriyeye gitmek üzere belirledi.
Ancak Suriyeye giriş için vizeye ihtiyaç duyan askerlere Esad yönetimi izin vermedi. Diðer ülkelerin temsilcilerini onaylayan Esad yönetimi Türk askerlerini ise reddetti.
Türk askerlerinin dosyaları halen Esadın önünde beklerken Ankaranın ise Suriyeden vize çıkması konusunda ümitsiz olduklarını söyledi.