Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Demir'e ölüm tehdidi

Görevi gasp edilen Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Faruk Demir, sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildi. Demir, "Bu yöntemler bizi yıldıramaz" dedi.

AKP-MHP iktidarının Kürtleri ve muhalifleri hedef alan uygulamaları sürerken, iktidardan güç alan faşist çevreler de ölüm tehditleri savurmaya devam ediyor.

Çaldıran’da 2014 ve 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde halkın oyuyla belediye eşbaşkanı seçilen ancak her iki dönemde de görevi kayyumla gasp edilen Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanı Faruk Demir, bir süredir sosyal medyada 'JİTEM' ve 'Kod adım Yeşil' isimli hesaplardan tehdit ediliyor. Demir’e "öleceksin" şeklinde mesajlar yazan bu hesaplardan dün de kalaşnikov fotoğrafları gönderildi.

'GERİ ADIM ATMAYIZ'

HDP’de siyasi çalışmalarını sürdüren Demir, şahısların kendisine "yalnız gel, görüşelim" dediğini ancak bunu kabul etmediğini söyledi. Bunların kimler olduğunu bilmediğini kaydeden Demir, konuyu yargıya taşıyacağını ifade etti.

Binlerce arkadaşının demokrasi mücadelesinde faili meçhul cinayetlerde katledildiğini hatırlatan Demir, “90’ların canlı şahidiyim. Demokrasi mücadelesinde yer almaya devam edeceğiz. Bu tür yöntemler bizi yıldıramayacak. Demokratik bir Türkiye, insanca bir yaşam, evrensel insan hakları ile bütünleşmiş bir özgür ülke mücadelemiz sürüyor. Bundan geri adım atma gibi bir durum söz konusu bile olamaz" diye konuştu.

Demir’in avukatı Erhan Çiftçiler ise tehditlerin organize bir durum olduğunu, bu hesapların kime ait olduğunun bulunmasını istediklerini kaydetti.