Eşbaşkanlığı gasp edilen Özgökçe'ye soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında soruşturma başlattı.

Gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi'nin Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan'a, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından idari soruşturma başlattı.

MA'ya konuşan Özgökçe, belediye müdürlüklerinin yerinin değiştirilmesi, eşbaşkanlık sistemi, bazı belediyelere ayrımcılık yapılması ve belediye çalışanlarını başka sendikaya geçmeleri için zorlamaları gibi iddialarla hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

HUKUK DIŞI GEREKÇELER

Özgökçe, şunları söyledi:

"Soruşturma içeriğine baktığımızda gerekçelerden bir tanesi daire başkanlarını ve bazı müdürleri görevlerinden alıp yerlerine başkalarını atamam şeklinde bir gerekçedir. Bir diğer gerekçede eşbaşkanlık uygulaması, bir diğer gerekçe personel üzerinde sendika değişliği baskısı yapma iddiası. Ayrıca bir gerekçe de belediyeler arasında parti ayrımı gözettiğim iddia edilmiştir. Bunların tümü zaten birinci kanuna, anayasaya aykırı hem de eften püften bahanelerle açığa çıkan hususlardır. İçişleri Bakanı’nın bize yönelik televizyonda yaptığı açıklamalar tam bir manipülasyondur. Buradaki amaç HDP'yi hedef göstermek, bizleri bu yalan algıyla görevden uzaklaştırılmanın gerekçesine haklılık kazandırmadır."

Eşbaşkanlığa sahip çıkacaklarını vurgulayan Özgökçe, daire başkanlarını yerlerini değiştirmeye dair gerekçeye de yanıt verirken, "Bunun kanunla da hukukla da bir soruşturma gerekçesi yapılacak bir yanı yok ve izahı mümkün değildir. Belediye yönetimi belediye başkanının görev ve yetkilerini kullandık. Belediye yönetiminde yolsuzluğa bulaşmış, rüşvetle anılan, ses kayıtlarının olduğu daire başkanları ve çok önemli makamlarda ve insanlar vardı. Ben o kişilerin kadrosunu iptal ettim. Çünkü mücadele ettiğimiz rüşvet ve yolsuzluk, hırsızlıktır" dedi.

Özgökçe, yapılanın siyasi darbe olduğunu söyleyerek, "Geri adım atmayacağız" dedi.