ESP Amed’e gözaltıları protesto etti

Yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren ESP Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, muhalefete ortak mücadele çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Amed İl Örgütü, 48 üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Amed’in Yenişehir ilçesinde açıklama yaptı. Xezal Parkı'nda yapılan açıklamaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) yöneticileri de katıldı. Açıklamada, "Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız" yazılı pankart açılırken, sık sık "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. 

‘REJİMİN HUKUKU’

ESP Amed İl Yöneticisi Ayşe Esmer, "Operasyonun amacının rejimin sömürdüğü ve ezdiği kitlelerin ayaklanmasından, hesap sormasından korkmasından kaynaklandığı" dedi. "Bu gözaltılar hukuksuzdur demiyoruz” diyen Esmer, “Devrimciler faşizmle nasıl mücadele edileceğini bilir. Tarihten bilir, kendi pratiklerinden bilir, eşyanın tabiatından bilir. Bu yüzden faşizmin vurduğu yer, aslında çaremiz olacak yerdir. Madem burjuva-faşist devlet halkın devrimci güçlerine devamlı saldırma ihtiyacı hissetmektedir, o halde devrimci safları hızla doldurmak ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek de hepimizin sorumluluğu haline gelmektedir. Birleşik mücadeleyi büyütüp faşizmi yıkmak ve sosyalizme yürümek için bir adım öne atılma zamanıdır" şeklinde konuştu.   

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI 

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, iktidarın muhalefete yönelik gerçekleştirdiği tutuklama ve gözaltı operasyonların sonuçsuz kalacağını belirterek, tüm muhalefete ortak mücadele çağrısı yaptı. 

 

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan da ESP’ye yapılan operasyonların eş başkanlığa yönelik olduğunu ifade etti. Saldırıların tüm kadınlara yönelik olduğunun altını çizen Gökkan, saldırıları kınayarak, mücadele çağrısı yaptı. 

 

Açıklama KKP, HDP, TİP yöneticilerinin ESP’yle dayanışma mesajlarıyla sona erdi.