ESP: Antifaşist birlikler kurarak kazanabiliriz

ESP, PM toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgede, "Tarihin çağrısı; bugün faşist saray rejimine karşı mücadeleyi büyütmek, antifaşist birlikleri kurmak ve faşizmi yenmektir" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi, 16 Ekim'deki toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

Bildirgede, AKP-MHP iktidarının faşist, işgalci ve siyasi soykırımcı saldırılarına dikkat çekilerek, ESP'nin de hedefte olduğu vurgulandı.

"Elbette tarihi çürüyenlerin, ihanetçilerin, korkakların değil bedel ödeyenlerin, ölümsüzleşenlerin ve direnenlerin yazdığını da iyi biliyoruz" vurgusunda bulunulan bildirgede, şunlar da ifade edildi:

"Her sokakta, her mahallede, her kentte faşizme karşı politik özgürlüğü kazanmanın sorumluluğuyla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Tarihin çağrısı; bugün faşist saray rejimine karşı mücadeleyi büyütmek, antifaşist birlikleri kurmak ve faşizmi yenmektir.

'KÜRTLER VE EMEKÇİLER BİRLİKLER KURMALI'

Antifaşist mücadelenin gündemleri ise Kürt halkının sömürgeciliğe, inkara ve asimilasyona karşı mücadelesinde savaşa ve şovenizme karşı mücadeleyi, erkek egemenliğinin cins kırımına dönüşen politikalarına, işçi sınıfının hak gasplarına ve yaşadığı azgın emek sömürüsüne karşı mücadelesini faşizme karşı mücadeleyle birleştiren bir hattan yürütmektir.

Bugünden yarına yan yana yürümekten onur duyduğumuz Kürt özgürlük güçleriyle, emekçi sol hareketle, faşizme karşı mücadele etmek isteyen dinamiklerle yerellerde antifaşist birlikleri kurmak, adalet ve özgürlük için fiili meşru mücadele zemininde yan yana gelmek, eylem birliklerini duruma müdahale eden örgütlenmelere dönüştürmek zorundayız.

İşçi sınıfı ve ezilenler, onun örgütlü ve öncü güçleri için dönemin parolası bellidir: Faşizmi yenmek."