ESP: Bizim normalimiz Gezi!

Gezi Direnişi'ni selamlayan ESP, AKP-MHP iktidarının faşist ve sömürgeci politikalarına dikkat çekti, "Bizim normalimiz Gezi ayaklanması" dedi. ESP, direnişi büyütme mesajı verdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK, Gezi Direnişi'nin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, direnişte şehit düşenleri andı.

"Gezi ayaklanmasının ruhu diktatörlüğün uykusunu kaçırmaya devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Egemenler kendileri için sonun başlangıcı olan Gezi’den bugüne kadar durduramadıkları ekonomik ve siyasal çöküşün faturasını işçilerin, emekçilerin ve ezilen milyonların sırtına yüklemeye çalışıyorlar. Salgın koşullarında 'normalleşme' adı altında halka sömürüyü, hak gasbını, yoksulluğu, toplu ölümlere göndermeyi, sokak ortasında polis-bekçi işkencesini reva görüyorlar. Salgını fırsata çevirip faşist saldırıları 'normalleştirmeyi' hedefleyen AKP-MHP faşist bloku bilmelidir ki; ezilenlerin normali Gezi’dir" denildi.
Açıklamada, AKP-MHP'nin Gezi ayaklanması sürecindeki gibi faşist devlet terörü ve inkârcılığı, sömürgeci-işgalci saldırıları ve yayılmacı, belediyelere sömürge vali atama politikaları sürdürdüğüne dikkat çekildi.

'ŞİMDİ ÖRGÜTLENME VE DİRENİŞ ZAMANI'

ESP, iktidarın mezarlara, cenazelere saldırmaktan tecavüzü yasallaştırmaya kadar ahlaksız politikalarına işaret ederek, "Şimdi gün AKP-MHP faşizmine karşı ezilen işçilerin ve halkların direnişi örgütleme günüdür. Gün ezilenlerin birleşik mücadelesini büyütme günüdür. Minneapolis’te başlayarak tüm ABD’yi saran halk direnişinde yükselen ses, 7 yıl önce Gezi’de yükselen sesle aynıdır" ifadelerini kullandı.