ESP, tüm ezilenlerin Newroz bayramını kutladı

ESP Genel Merkezi, 21 Mart Newroz bayramına ilişkin yayınladığı mesajda, “21. yüzyılın ilk devrim ateşinden aldığımız güçle tüm ezilenlerin Newroz bayramını kutluyoruz” dedi.

ESP yazılı mesajında koronavirüsün yarattığı olağanüstü koşullarda Kürt halkının özgürlük ve onur bayramı Newroz’u kutladıklarını ifade etti.

“Yüzyıllardır zalim Dehak’lar karşısında Kawa’laşanların Newroz ateşi, Kürt Ulusal Demokratik Hareketin ve ezilen halkların mücadelesinde yükseliyor” diyen ESP, Newroz’un bugün Kürt halkı başta olmak üzere ezilen halklara umut olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

ESP mesajında şunları ifade etti: “Newroz ateşi Ortadoğu’da, Rojava Devrimi’nde cisimleşiyor. Kürt halkının öncülüğünde Kawa’laşan 21. yüzyılın devrim ateşini büyütüyor. İşgalci ve sömürgeci Dehak’lara karşı Kobane’den Efrin’e özgürlük bayrağı dalgalanıyor.

Ekonomik krizin getirdiği yıkımı işgal ve sömürgeci heveslerle aşmaya çalışan Saray faşizmi halklarımızın direnişi karşısında başarısız kalıyor. Egemenler halkların karşısında çare üretemiyor.

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgının yarattığı olağanüstü koşullarda halklarımız Newroz ateşini değişik biçimlerde bir kez daha harlıyor. 21. yüzyılın ilk devrim ateşinden aldığımız güçle tüm ezilenlerin Newroz bayramını kutluyoruz.

Ezilen halklarımızı Newroz ateşini bulundukları her yerde, evlerinden, pencerelerinden, balkonlarından çakmaklarıyla, fenerleriyle, alkış ve zılgıtlarıyla yükseltmeye çağırıyoruz. Bulunduğumuz emekçi semtlerinde halkımızı beşerli, onarlı gruplar halinde Newroz ateşini yakmaya çağırıyoruz. Bu yılki Newroz’da klam ve stranlarımızı daha güçlü söyleyelim.”