ETHA'ya baskın: 7 kişi gözaltına alındı

 Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) yapılan polis baskınında 7 kişi gözaltına alınırken, ajansın internet sitesi BTK tarafından erişime engellendi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) bürosuna yapılan polis baskını ve aramalar sona erdi. Atılım Gazetesi’nin eki olan İstanbul Sokakta Gazetesi hakkında alınan toplatma kararına dair mahkeme kararı doğrultusunda yapıldığı belirtilen aramalar 3 saat sürdü. 

Yapılan aramaların ardından 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne götürüldü. İçeride aramaların sürdüğü esnada ajansın yayın yaptığı internet adresi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellendi.

Ajans’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda şunlar belirtildi: 

 “Binamızdaki keyfi polis araması 3 saattir devam ediyor. Arkadaşlarımız rehin alınmış durumda. İçerde kimlerin olduğu hakkında bilgi verilmiyor.

Ajansımızda polis araması tamamlandı. Öğrenebildiğimiz kadarıyla editörlerimiz İsminaz Temel, Deniz Bakır ve Serdal Işık ile ajans çalışanımız Mehmet Acettin gözaltına alınarak TEM'e götürüldü.

Muhabirlerimiz Havva Çuştan, Ozancan Sarı ile Ceylan Yayınları çalışanı Gülçin Aykul'un da gözaltına alındığı öğrenildi.

Avukatlarımızın verdiği bilgiye göre Atılım Gazetesi'nin eki olan İstanbul Sokakta Gazetesi gerekçe gösterilerek gözaltına alınan çalışanlarımız hakkında savcılığın 4 günlük gözaltı süresi kararı verdiği öğrenildi. Çalışanlarımız sağlık kontrolünün ardın TEM'e götürülecek.

Yapılan baskın sırasında ajansımızın internet sitesi http://etha10.com 'da erişime kapatıldı. Erişim engelleriyle sürekli yayını durdurulmaya çalışan internet sitemizin server'ı, polislerin arama yaptığı sıra erişime kapatıldı.”