F Oturumu'nda Erol Zavar için buluşuldu

İHD'nin F Oturumu eyleminde, kanser hastası Erol Zavar'ın durumuna dikkat çekildi.

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu'nun dernek binası önünde düzenlediği 368’inci  F Oturumu eyleminde, hasta tutsak  Erol Zavar'ın durumuna dikkat çekildi. Hasta tutsakların fotoğraflarının taşındığı ve “Tecrit öldürür, dayanılma yaşatır”, “Hasta mahpus Erol Zavar serbest bırakılsın” yazılı pankartlarının açıldığı eylemde, bu haftaki açıklamayı İHD Hapishaneler Komisyonu Üyesi Mehmet Acettin okudu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven başlattığı açlık grevinin 157’inci gününü geride bıraktığını hatırlatarak sözlerine başlayan Acettin, hapishanelerde de binlerce kişinin açlık grevinde olduğunu söyledi.

Yeni ölümlerin yaşanmaması için iktidarı yasalara uymaya ve acilen adım atmaya çağıran Acettin, 5275 no'lu Ceza ve İnfaz Tedbirlerinin Uygulanması mevzuatını hatırlattı.

'ZAVAR’IN HAPİSHANEDE KALMASI VİCDANLARI YARALIYOR'

Kanser hastası Erol Zavar durumunu paylaşan Acettin, 2001 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Bolu F Tipi Hapishanesi’nde bulunan iki çocuk babası olan Zavar' ın Bolu F Tipi Hapishanesi’nde tabi tutulduğu kötü koşullar altında yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Zavar’ın mesane kanseri hastalığından dolayı 15 kere ameliyat olduğuna dikkat çeken Acettin, mesanesinden 50'ye yakın kanser tümörü alınan Zavar’ın ayrıca kalp rahatsızlığı, koah, migren, astım, tiroid nodülü, akciğerde nodül, bacağında platin, dizinde menüsküs, safra kesesinden ameliyat, bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklarının da olduğunu aktardı. 

Sağlık durumu giderek ağırlaşan Erol Zavar’ın annesi Fikriye Zavar'ın İHD'ye verdiği bilgileri paylaşan Acettin: "9 Nisan 2019 Salı günü Bolu İzzet Baysal Üniversitesi hastanesine götürülen Erol Zavar'ın, kalbinden rahatsızlığı nedeniyle ilaçlı kalp grafiği çektirilmiş. Annesi, tiroid bezi nodülünün ameliyat edilmesi için de Bolu F Tipi Hastanesi'ne oğlunun dilekçe verdiğini, ameliyat zamanını beklediğini belirtti."

Zavar'ın kalbinden rahatsızlık yaşadığını ve anjiyo olması gerektiğini de vurgulayan Acettin, Zavar'ın bu ağır hastalık koşullarında hapishanede kalmasının insani bakımdan vicdanları yaraladığını kaydetti.