Faşist saldırılara karşı birleşik cephe çağrısı

KCDK-E, TJK-E ve ATİF, AKP-MHP iktidarının ve Viyana'daki Türk faşistlerin saldırılara karşı birleşik cephede direnişe çağırdı.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Türk devletinin saldırıları ve Viyana'daki saldırıya ilişkin yazılı açıklamalar yaptı.

'FAŞİZME GEÇİT VERMEYELİM'

KCDK-E ve TJK-E tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, "24 Haziran günü Avusturya’nın başkenti Viyana’da AKD-Avrupa Kadın Dayanışması’nın düzenlediği eyleme saldıran Türk faşistlerinin bertaraf edilmesinden sonra, bugün de benzer saldırılar demokratik kitle örgütlerinin binalarına dönük olarak sürmüştür" denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Şengal, Maxmûr, Kandil’de gerçekleştirdikleri saldırılarından sonra, Kobanê, ardından Süleymaniye’de sivil yerleşim bölgesini bombalayarak bir Kürt çocuğu katlettiler.

Faşist diktatör Erdoğan eli kanlı çeteleriyle tüm dünyanın gözü önünde saldırmakta ve dünya bu durumu sadece izlemektedir.

Kobanê’deki saldırıları kınamak, Viyana’da faşist çetelerin Kürt ve Türkiyeli demokratlara karşı başlattığı saldırılarını protesto etmek için halkımızı, devrimci, demokrat, aydın herkesi faşizme geçit vermemeye çağırıyoruz.

KCDK-E ve TJK-E olarak bu hafta tüm Avrupa’da gerçekleştirilecek eylem ve ortak yürüyüşlerle protestoya çağırıyoruz. Başta Viyana olmak üzere Türk devletinin işgal ve faşist saldırılarına karşı her cephede birleşik gücümüzü örelim."

'ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİ GÖRÜLDÜ'

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), "Kapitalist-Emperyalist sistemin kitle tabanı olan güçlü yerli ve yabancı faşist örgütlenmelere acilen ihtiyacı var" dedi.

Dünyadaki ırkçı saldırılara dikkat çeken ATİF, "Faşist AKP/MHP iktidarı Kürtlere karşı yürüttüğü imha ve inkâr politikasına devam ediyor. Bu saldırılarına bir yenisini daha ekleyerek gecesi, Şengal, Maxmûr ve Kandil’i savaş uçaklarıyla bombalamaya başladı" dedi.

Açıklamada, yerli ve yabancı nazilere karşı birleşik mücadelenin öneminin Nürnberg, Hamburg, Hannover ve Viyana’daki saldırılar vesilesiyle tekrar açığa çıktığına dikkat çekildi, "Faşistlerin korkularını büyüteceğiz" mesajı verildi.