FCDK/KAWA: HDP'yi sahiplenelim

İktidarın HDP ve demokrasi güçlerine yönelik başlattığı siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Kürdistan Demokratik Toplumlar Federasyonu, HDP'yi sahiplenme çağrısında bulundu.

Kürdistan Demokratik Toplumlar Federasyonu (FCDK/KAWA), AKP-MHP'nin HDP'ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. 'HDP'yi sahiplenelim!' başlığı ile yapılan açıklamada, "Türk Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 24 Eylül akşamı düzenlediği toplantıda alınan karar ile 7 ayrı ilde toplam 82 kişiyi yönelik başlattığı siyasi soykırım operasyonu kınıyoruz. HDP ile kardeş partisi olduğunu ilan eden Avrupa partileri başta olmak üzere tüm dost ve demokratik kitlelerin seferberlik ilan ederek bu siyasi soykırıma karşı tepkilerini ortaya koymalılar.

Bundan 6 yıl önce gerçekleşen, 6-8 Ekim 2014 tarihinde yaşanan Kobanê serhildanını gerekçe gösterek dönemin HDP milletvekillerine, MYK üyelerine ve demokrasi güçlerine yönelik başlatılan bu tutuklama furyası kabul edilemez. Siyasi soykırıma, temel ve yaşamsal haklara karşı olan bu saldırı derhal sonlandırılmalıdır.

Demokratik Toplumlar Federasyonu olarak tüm devrimci ve demokrat çevreleri HDP etrafında kenetlenmeye ve resmi üye olarak HDP'yi sahiplenmeye çağrıyoruz. Birliğimiz siyasi soykırıma en açık cevap olacaktır" denildi.