Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

FEDA'dan AKP'lilerin Isparta'daki 'ırkçı' müdahalesine tepki

FEDA, AKP'li belediye başkanının PSAKD Genel Başkanı'nın konuşmasını engellemesine sert tepki göstererek, Alevileri birlik ve duyarlılığa çağırdı.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Isparta’nın AKP’li belediye başkanının, PSAKD Genel Başkan Gani Kaplan’ın konuştuğu kürsüye yürümesi, konuşmasına müdahaleye kalkışması en hafif ifade ile ırkçı, tekçi ve katliamcı zihniyet sahiplerinin farklı olana, farklı düşünene ve farklı inanana ne denli tahammülsüz olduklarını göstermiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanının sözünü kesme cüretini gösteren belediye başkanı, kürsü dokunmazlığını hiçe saymış, Alevilerin meşru temel taleplerini kriminalize ederek egemen dini ve egemen anlayışı kadim inanç sahiplerine dayatmak istemiştir. Belediye başkanının bu ırkçı faşist yaklaşımını şiddetle kınıyor, musahip kurumumuzun yanında, taleplerinin talebimiz olduğunu belirtmek isteriz. Ulus devletin tekçi zihniyetinden beslenen bu tekçi ve egemenlikçi yaklaşım, coğrafyamızda savaşın, kanın ve göz yaşının sebebidir.

 

'KATLİAMCI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ'

Isparta’da halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının, toplumun bir kesimini hiçe sayan, rencide eden bu anlayışı cihat ve ganimet kültürünü kendilerine referans alanların, inancımıza ne denli kin ve nefret beslediklerini, düşmanca yaklaştıklarını göstermiş olması tarihi travmaların ve katliamcı zihniyetin devam etmekte olduğu hatırlatan faşizan kalkışma olmuştur. Bu nedenle kendisine Aleviyim diyen herkesin bu hakikati görmesi, ırkçı, katliamcı zihniyetle yüzleşmesinin zamanıdır diyoruz. Yüzümüzü birbirimize dönmenin, yan yana birlikte olmanın günüdür diyoruz."

BİRLİK VE DUYARLILIK ÇAĞRISI

FEDA, herkesi birliğe davet ederek, "Süreklerimizin özgünlüğünü koruyarak, dilsel, kimliksel, sosyal ve siyasal düşünce farklılıklarımıza saygıyı esas alan birlikteliğimizin biz Alevilere büyük kazandıracağına inancımız tamdır. Bu inançla hareket etmeyi başardığımızda, inançsal, kimliksel, dilsel ve kültürel temel taleplerimizi birlikte elde edeceğimizi hatırlatır, demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.