FEDA: HDP'den DAİŞ'in intikâmını almak istiyorlar!

Siyasi soykırım operasyonuna tepki gösteren FEDA, AKP-MHP iktidarının DAİŞ'in intikâmını HDP'den almak istediğine dikkat çekti.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), HDP'ye dönük siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Yezit AKP-MHP faşizmi bir kez daha halklara ve inançlara olan düşmanlığı ve kinini gösterdi" vurgusunda bulunulan açıklamada, AKP-MHP'nin kandan ve zulümden beslendiğine dikkat çekildi.
FEDA, "Aslında bizlere yaşattıkları bu zulüm çaresizliklerinin göstergesidir. Topluma korku fırtınası estirerek sindirmek ve teslim almak istiyorlar. Korkmayan, sinmeyen, teslim olmayan toplum onların korkulu rüyasıdır. Tarihi direnişlerden biliyoruz ki karanlığın en koyu olduğu an şafağa en fazla yaklaşılan andır" dedi.

'DAİŞ'İN İNTİKÂMINI ALMAK İSTİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Kendi sonunu hazırlayan RTE ve çeteleri saldırılarında pervasızlaşarak mazlumlar karşısında düştüğü acizliği, ekonomiden kalmayan hukuka, yok edilen kültürden dökülen uluslararası ilişkilere, askeri yenilgilerden kadın kırımı ile toplumsal cinnet halini yaşatmaktadır. Bu tür algı operasyonlarıyla kendisini ayakta ve iktidarda tutup miadını uzatmak istemektedir.
Bu operasyon biz Aleviler için daha da manidardır:
'Kobanê düştü düşecek' diyen yezit Tayyip Erdoğan’ın beslemeleri, ruh ve dava ikizleri daiş barbarlarına karşı YPG-YPJ öncülüğünde direnen ve kazanan halklardan, inançlardan intikâm almanın, kinini kusmanın operasyonudur.
Vahşi, barbar DAİŞ saldırılarına HDP ve Kürt halkı başta olmak üzere Aleviler, sosyalistler, feminist, ekolojist ve dünya halklarının ayağa kalkmasıyla kazanan demokrasiye karşı faşist saldırıdır bu."