GÜNDEM 1 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 9 Ekim 1998’de başlayan uluslararası komplonun, küresel kapitalist modernite sisteminin, PKK, Önderliği ve özgür Kürt varlığının tasfiyesini öngören örgütlü bir saldırısı olduğunu söyledi.

-AKP'nin HDP’yi ve Kürtlerin özgürlük talebini yok etmeden var olamayacağının bilincinde olduğunu belirten HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, iktidarın varlık yokluk meselesi yaşadığını kaydetti.

-Ruanda’da 1994 yılında çoğunluğu Tutsi azınlığa mensup 800 bin kişinin soykırıma uğramasında rolü olan isimlerden Félicien Kabuga’nın Tanzanya’daki uluslararası mahkemede yargılanmasının önündeki son engel de Fransa yargısınca kaldırıldı.

-Aylık kadın gazetesi Newaya Jin’in Ekim sayısı, 'Kırıma geçit yok' manşeti ile çıktı.

-Suriye hükümetinin özerk yönetim ve QSD'ye yönelik geliştirdiği kara propaganda ve özel savaşı değerlendiren Bedran Çiya Kurd, "Suriye hükümeti ve AKP-MHP rejimi arasında bir işbirliği olduğunu gösteriyor. Birçok gizli plan var. Demokratik özerk yönetim bölgelerine karşı aynı siyaset ve tavrı geliştiriyorlar" dedi.

-Yola çıktık. Uzun bir yoldu, upuzundu. Ülkemize kaçak giriyoruz, yakalanmamak, öldürülmemek için kaçak gidiyoruz ülkemize…

-Der Spiegel dergisinin online versiyonunda Anna-Sophie Schneider imzasıyla yayınlanan haberde, HDP’ye yönelik soykırım operasyonlarının gerçek amaçları ve zamanlaması irdelendi.

-İsveç'te Hıristiyan Demokratlar, demokrasi ve insan haklarını ihlal eden Türkiye'nin parlamentoda tartışılması ve parlamentonun ihlallere karşı tutum alması için hükümete görev vermesini istedi.