GÜNDEM 10 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Salgına ve Türk saldırılarına karşı durduklarına dikkat çeken PYD yönetiminden Foza Yûsif, tedbirlerin yanı sıra birlik, moral, maneviyat, sabır, fedakarlık ve sorumlulukla bu zorlu süreci de atlatacaklarını söyledi.

-Dersim’e vardığı 2013’te dağları sevdikçe güzelleşir, güzelleştikçe hızlandırır yürüyüşünü. Davaya inanıp savaşır. Bereketin dağlarla buluştuğu bir mevsimde kendini feda eder Mercan Dersim.

-Salgın tedbirleri çerçevesinde yapılan yardımlar, AKP il ve ilçe örgütlerinin belirlediği kişilere veriliyor.

-Hayata Destek Derneği, ‘Yaşam Becerileri’ adı altında online derslere başladı. Eylül’e kadar sürecek derslerde iş yaşamına hazırlığın tüm evreleri çalışılıyor.

-Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinden Havva Kıran, infaz yasası düzenlemesi ile ilgili konuşarak, "Anneler olarak, hapishanelerden tabutların çıkmasını istemiyoruz. Tüm tutsaklar tahliye edilmeliler" dedi.

-Koronovirüsü salgını Avrupa Birliği üyesi ülkeleri arasında güven kırılmasına yol açtı. İspanya ve İtalya “Dayanışma yoksa AB’nin varlığı tehlikedir” çağrısı yaparken, başkentlerde krize çözüm yolları aranıyor.

-Ölüm orucunda olan Ebru Timtik’i ziyaret eden Avukat Ayşegül Çağatay, talepler kabul edilmediği takdirde iktidarın avukatları öldürmüş olarak tarihe geçeceğini vurguladı.

- Çad ordusu, son 6 günde yürütülen operasyonda en az bin Boko Haram çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.