GÜNDEM 15 ŞUBAT 2020

15 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, 15 Şubat uluslararası komplosunun amacına ulaşmadığını vurgulayarak, müvekkilleri Öcalan’ın İmralı tecridini altüst ettiğini, fikirleriyle, duruşuyla, umuduyla duvarları çoktan aştığını vurguladı.

-KODAR Koordinasyon Üyesi Ehven Çiyako, İran'da seçimlerin boykot edilmesi gerektiğini, aksi takdirde rejimin kendisine meşruiyet kazandıracağını belirtti. Çiyako, muhalefeti de ortak hareket etmeye çağırdı.

-YJA STAR ve HPG gerillaları, Öcalan’ın ve Kürdistan halkının özgürlüğünü kazanmak; eşit, demokratik ve özgür bir yaşama ulaşmak için 2020’yi zafer yılı yapacaklarına söz veriyor.

-YPS ve YPS-Jin Koordinasyonu, uluslararası 15 Şubat komplosunun 21’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “her sokak, her köy, her kentte direnişi örgütlemek gerektiğini” vurguladı.

-Son birkaç aydır, Rusya’nın başkenti Moskova’da sahte bomba alarmları, dersler iptal ediliyor veya erteleniyor, mahkemeler ve metro istasyonları tahliye ediliyor. Hükümet ise olayları genellikle sessizlikle geçiştiriyor.

-İsrailli güvenlik yetkilileri Hamas’ın roket ve yanıcı balonlarla saldırılarını durduracağını, buna karşılık İsrail’in de Gazze’deki balık avı alanını genişleteceği ve 500 çalışma iznini geri vereceğini bildirdi.

-Avusturya, mülteci akışını gerekçe göstererek, AB’nin Libya’ya silah ambargosunu denetlemek için deniz operasyonu girişimini bloke etti.

-Meksika’da kadın cinayetlerine karşı sokağa çıkan feministler, Devlet Başkanı’na yaşanan vahşetlere karşı harekete geçmesi uyarısında bulundu.

-Dünyaya sadece 330 ışık yılı mesafede olan ve Güneş Sistemi dışı gezegenler (exoplanetler) arasında oldukça genç olan yeni bir gezegen keşfedildi.