GÜNDEM 2 KASIM 2019

2 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Defend Rojava’nın çağrısı Rojava direnişini sahiplenmek için düzenlenecek eylemler takip edilecek.

-Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı açıklama yapan Enternasyonal Özgürlük Taburu, "Nerede zulüm varsa orada direniş vardır. Direnişin en ön saflarında QSD savaşçılarıyla birlikte omuz omuza savaşan enternasyonaller vardır" dedi.

-Ciwanên Netewî yên Kurdistanê-Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) Sözcüsü Jiyan Timurtaş, Kürtlerin birlik sağlayamamasından cesaret alan Türk devletinin, işgal saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

-Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının işgal saldırılarının küçük mağdurları olan çocuklar, “Yeter artık çocuklar ölmesin. Erdoğan çocukları öldürme” diyor.

-13 Ekim’de Hasekê’deki hastaneye getirilen yararlıların durumunu yerinde incelediğini söyleyen Doktor Abbas Mansouran, Türk ordusunun beyaz fosforun yanı sıra henüz tespit edemedikleri kimyasal silahları kullandığı sonucuna vardıklarını duyurdu.

-Dünya farklı ülkelerinden yerli halkların temsilcileri ile sosyal hareketlerin liderleri, Rojava ile dayanışma çağrısı yaptı.

-Kürt sinemasını vatansızlık, sınır ve ölüm kodlarını buluşturan filmlerin oluşturduğunu belirten Soner Sert’in, bu görsel kodlar üzerinden filmler seçerek yazdığı ‘Devletsiz Bir Ulusun Sineması’ adlı kitabı çıktı.

-Van’da 2011’deki deprem sonrasında TOKİ konutlarına yerleşen depremzedeler; borçlarını ödeyemedikleri için teker teker evlerini boşaltmak zorunda kalıyor.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akibetini sormak için eylemde olacak.