GÜNDEM 21 TEMMUZ 2019

21 Temmuz 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

- Toplumsal sorunların derinleştiği post modern çağda Rojava Devrimi'nin insanların umutlarını diri tuttuğunu söyleyen PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, "Önder Apo'nun gösterdiği yolda halklar somut kazanımlar elde ediyor" dedi.

- Suruç Katliamı’nın 4’üncü yıldönümünde yaşamını yitiren 33 devrimci için anma etkinlikleri izlenecek.

- HDP Amed İl Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, 22 Temmuz'da " Savaşa Karşı Demokratik Çözüm" şiarıyla 5 Haziran Demokrasi (İstasyon) Meydanı'nda düzenleyecekleri mitinge ilişkin "Mitingimizi, barış ortamına katkı sunması amacıyla düzenlemiş oluyoruz" dedi.

- Türk devletine bağlı istihbarat ve emniyet servisleri Kürt Siyasal Hareketi çalışanlarını, içinde hafıza kartı ve GPS olan bir cihaz ile takip ettiği öğrenildi.

- AKP’nin ortağı olduğu BİM ve A101 gibi marketler Van ve ilçelerinde esnafları iflasın eşiğine getiriyor. BİM ve A101 gibi marketler şimdi de mahallelerde şube açmaya başladı.

- HPG ve YJA STAR gerillaları, Türk devletinin insansızlaştırma amaçlı işgal saldırılarına rağmen halkın topraklarını terk etmediğini, gerillanın da sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

- Türk devletinin Güney Kürdistan işgali ve Maxmur Kampı'na yönelik saldırıları Avrupa'nın farklı şehirlerinde protesto edildi.

- Yıllarca kaza süsü verilen Karakuş cinayeti 11 yıl sonra gelen tanıklık sonucu açığa çıktı.

- Yüz yıllardır umut, aşk, kavga, özlem, hasret türkülerini süsleyen bağlama halen en çok tercih edilen müzik aletleri arasında yer alırken, 20 yıllık bağlama ustası Ramazan Usta, mesleklerinin inceliklerini anlattı.