GÜNDEM 22 MART 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

- Corona-19 salgınıyla mücadele sürecinde Türk Tabipler Birliği'nin dışlanmasının hükümetin olaya siyasal baktığının göstergesi olduğunu söyleyen Dr. Samet Mengüç, salgının iki hafta ile bir aylık süreç içerisinde zirve yapacağını söyledi. 

- Koronavirüs'den dolayı tüm tutsakların tehlike altında olduğunu söyleyen İHD'li Fatih Kanat, "Umudu AKP’nin atacağı adımlara bağlayamayız. Salgın iktidarın tasarrufuna bırakamayacak kadar önemlidir" dedi. 

-Türk devletinin işgal saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan siviller için oluşturulan Waşokanî göçmen kampında yaşayanların sayısı 10 bine yaklaştı.

- HDP vekili Habib Eksik, cinsel istismar suçu işleyenler ile insan öldürenler hariç, koronavirüs salgını nedeniyle cezaevinde bulunan tüm siyasi tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

- Psikotarihçi ve Fransa Ulusal Bilimsel Araştırmalar Merkezi (CNRS) Müdürü Claude Quétel, koronavirüs korkusunun panikle provoke edilen sahte bir kıtlıktan kaynaklandığını düşünüyor.

- YJA STAR gerillaları, dağların birçok zorluğu olduğunu fakat bu zorlukların, PKK’nin kutsal yoldaşlığıyla aşıldığını ifade etti.