GÜNDEM 22 TEMMUZ 2019

22 Temmuz 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk devletinin her yönüyle Kürtlerin kazanımlarına saldırdığını söyleyen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin, “Yapmamız gereken ilk iş TC devletine karşı gücümüzü birleştirerek halk olarak karşı durmaktır" dedi.

-KJK Yöneticisi Koçerin Amed, Bradost bölgesinin yeniden direniş merkezi haline geldiğini belirterek, "Bradost her saldırı karşısında öz savunmanın mutlaka yapılmasının sözleşmesi gibidir” dedi.

-Türk devleti Erciş’te 1930 yılında yaşanan Zilan katliamını gerçekleştirdi. Aynı devlet, onlarca köyün topraklarına el koyarak toplu mezarların gün yüzüne çıkmasını engelliyor.

-Hasankeyf için duyarlılık amacıyla bir oyun yazan HDP Kültür ve Sanat Komisyon’u sözcüsü Mehmet Uçar, 12 bin yıllık tarihin 50 yıllık bir baraja kurban edildiğini söyledi.

-Son dönemlerde Almanya’da yükselişe geçen Yeşiller Partisi’nin eş başkanı Robert Habeck Merkel hükümetini çevre sorunlarına ilgisiz kalmakla suçladı. Habeck uçuşların pahalı, tren yolculuğunun ise ucuzlamasını istedi.

-Bin yıllık Vikinglerin gelişiyle birlikte ormanlarının neredeyse tamamını kaybeden İzlanda, yavaşta olsa hem ormanlarını hem de biyo-çeşitliliğini yakalamak için çabalıyor.

-Batılı ülkelerin ‘çöplüğü’ imajından kurtulmak isteyen Asya ülkelerinden Kamboçya da, kaçak yollarla ülkeye sokulan binlerce ton plastik çöpü geri göndereceğini duyurdu.

-Aşırı sıcak hava dalgası hafta başından itibaren yeniden Avrupa’ya geri dönüyor.