GÜNDEM 25 MAYIS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-KJAR 3. kongresini Kürdistan dağlarında gerçekleştirdi. Kadınlara yönelik şiddet ve katliamların ele alındığı kongrede, kadın özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme kararları alındı.

-Kürt Özgür Kadın Hareketi (KJAR), 3. Kongresi’nin sonuç bildirgesini açıkladı. Sonuç bildirgesinde, “3. Kongremiz demokratik uygarlık çağına uygun olarak bölgede yaşanacak bir zihniyet devrimi ve aydınlanma temelinde gerçekleşecek demokratik değişim ve birlik çizgisinde ancak sorunların çözüme kavuşturulabileceğini belirlemiştir” dedi.

-Maxmur Kampı'na yönelik ambargo ve kuşatma devam ettiği sürece halk sağlık ve ekonomik sıkıntılar daha da artacaktır.

-Kadınlar Birlikte Güçlü’den Feride Eralp, çocuk istismarcılarını aklayan bir yasa tasarısını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, tüm kadınları bu konuda ortak bir duruş sergilemeye çağırdı.

-Güneşin ilk doğduğu kent, güneşin kenti Iğdır, AKP-MHP ve İYİ Parti’nin ırkçı bloğuna karşı, halkların bloğu olan HDP'yi tercih ettiği için halkın iradesi gasp edildi.

-Koronavirüs salgınıyla ortaya çıkan sonuçların erkeklerden daha çok kadınları etkilediği görüşü artık kesinlik kazanıyor. Özellikle de ABD gibi batılı ülkelerde salgın kadınların elde ettiği haklara büyük darbe vurdu.

-Koronavirüsü salgını nedeniyle üç aydır kapalı olan dünyanın önde gelen müzelerinden Louvre’u sanal ortamda milyonlarca kişi ziyaret etti.