GÜNDEM 28 ARALIK 2019

28 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Karayılan: Biz Kürtler, birçok imkana sahibiz; diplomatik, siyasi ve askeri imkanlarımız vardır. Biz de bir ulus olarak kendimize yer açabiliriz. Makus tarihimizi tekerrür edersek bizden sonraki kuşaklar gelip mezarımıza tükürür.

-Roboski katliamının yıldönümü vesilesiyle düzenlenecek etkinlikler takip edilecek.

-Roboskî Katliamı’nın 8’inci yıldönümünde konuşan HDP’li Encu, “Devlet, tutuklamadan, cezalara kadar, bizi sürekli yargı mekanizmasında süründürerek, bu mücadeleden vaz geçmemizi sağlamaya çalıştı” dedi.

-Pêşverû Partisi Merkez Komite Üyesi Ferhad Derwêş, "Kürt Ulusal birliğiyle tek tutum olarak Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarını durdurabiliriz" diye konuştu.

-Kürdistan’da etkili olan kar yağışı eşsiz güzellikler sunuyor.

-Türk devletinin Haftanin'e yönelik işgal saldırılarını değerlendiren YJA-Star gerillası Beritan Botan, "2020'de düşmanı Kürdistan topraklarında yeneceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

-Kadınlar 2019’da artan erkek ve devlet şiddetine karşı mücadele ile kazanımlar elde ettiklerini vurgularken, 2020’de hem dayanışmaya işaret ediyor hem de ekonomik krize karşı mücadeleye.

-Dünya genelinde "ticaret ve teknoloji savaşlarının" iyice ayyuka çıktığı 2019 yılında, öne çıkan temel hususlardan biri de ulus-devlet üzerine inşa edilen dünya sisteminin, devamlılığını sağlamak için faşizme daha da bel bağlaması oldu.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıpların akıbetini sormak için eylemde olacak.