GÜNDEM 28 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-AKP'nin işgal saldırılarına karşı askeri mücadeleyi daha ileri noktaya taşıyacaklarını söyleyen HBDH Yürütme Kurulu Üyesi Ferzad Can, "Bu faşist saldırıların püskürtülmesi için tüm kesimlerin yek vücut olması gerekiyor" dedi.

-Salgın sürecinde kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken HDP vekili Dilan Dirayet Taşdemir, iktidarın şiddeti önlemek yerine mücadele eden kadınları hedef aldığını vurguladı.

-10 günlük bebeği ve iki yaşındaki çocuğuyla ifade vermek için gittiği adliyede tutuklanarak cezaevine atılan Eylem Oyunlu’nun eşi İsmail Oyunlu, bebeğine henüz isim bile koymadıklarını belirterek, gittiği cezaevi kapısından geri çevrildiğini söyledi.

-İsveç Başbakanı Olof Palme cinayetinin PKK ve Kürtlere yıkılma girişimi sırasında gözaltına alınan ve uzun yıllar baskılara uğrayan Kürtlerden biri olan Halis İkincisoy, İsveç'in Kürtlerden özür dilemesini beklediklerini söyledi.

-Hindistan’da kast sisteminin dışında tutulan ve diğer kesimler tarafından her türlü ayrımcılığa uğrayan Dalitlere (Dokunulmazlar) yönelik şiddet olayları artıyor.