GÜNDEM 29 MART 2020

29 Mart gündeminden öne çıkan başlıklar

- SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden daha fazla sağlık çalışanına, kişisel koruyucu ekipmanlara ihtiyaç olduğunu vurgularken sağlık politikalarının da bu pandemi ile çöktüğüne işaret ediyor.

- Akli dengesi yerinde olmayan İbrahim Halil Bozkurt, Urfa TEM şubesinde ağır işkencelere maruz kaldı ve beraber gözaltına alındığı Ali Fidansoy ile birlikte tutuklandı.

- Ekmek ve Onur Derneği’nden Emrah Arıkuş, "AKP koronavirüs sürecinde patronların sırtını sıvazladı, yükü emekçilere attı" dedi.

- TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP'nin koronavirüs sürecinde emekçileri ya işsizlikten ya da hastalıktan öldüreceğini belirtti, "Çıkış yolu halkın örgütlenmesi" dedi.

- KHK ile ihraç edilen 15 bin sağlık çalışanının görevlerine iade edilmesini talep eden HDP milletvekili Faruk Gergerlioğlu, bunun tüm insanlığı ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.

- Van Valiliğinin, 'karantinaya alındı' diyerek açıkladığı köylerde herhangi bir sağlık tedbirinin alınmadığı, köylerin askerler tarafından ablukaya alınarak giriş çıkışların yasaklandığı öğrenildi.

- Koronavirüs salgınının, sadece büyük bir kırıma yol açmakla kalmayacağını söyleyen HDK üyesi Yağmur Yurtsever, toplumsal anlamda da derin değişimlerin olacağını vurguladı.

- Dünyada hızla yayılan Korona virüsten korunmak için tavsiyelerde bulunan Dr. Ebduleziz Mio, Rojava'da birçok tedbirin hayata geçirildiğini belirterek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.