GÜNDEM 3 OCAK 2020

3 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-9 Ocak katliamının yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Saralardan Hevrînlere, özgürlük için direnişteyiz, adalet için ayaktayız” dedi.

-2019 yılında Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan askeri, siyasi, diplomatik ve toplumsal gelişmelere ilişkin ANF’ye konuşan TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, “2020 yılında Demokratik Ulus projemizin herkes tarafından tanınmasını planlıyoruz. Herkes bu projenin gerçekliği görmeli. Daha önce nasıl çalışmalar yürütüldüyse çalışmalar daha da kapsamlı bir şekilde sürdürülecektir” dedi.

-Hakkari’de yaşayan yaban hayvanların avlanması yasak olmasına rağmen asker ve korucular, bu yasağı dinlemiyor.

-Sarah Handelmann yani Sara Dorşin, 7 Nisan 2019 yılında AKP ordusunun hava saldırısında özgürlük ve adalet bayrağını yoldaşlarına teslim etti.

-Dünya ekonomisinin yarısına hükmeden büyük ülkelerin ekonomilerinin büyüme hızındaki yavaşlama genel toplamda da bir yavaşlamaya neden olacakken, 2020’nin genel olarak bir stagnasyonun işaretlerini verdiği savunuluyor.

-İspanya’da Sosyalist Parti (PSOE)’li Başbakan Pedro Sanchez’in hükümetinin yeniden güvenoyu alabilmesinin önünün bağımsızlık yanlısı Katalan partisi ERC tarafından açılıyor.