GÜNDEM 3 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devletinin düzenlediği işgal saldırılarına karşı yürütülen Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Şahadetinin 1. Yıldönümünde Diyar Xerîb Muhammed’i anan PKK Yürütme Komitesi, “Helmet yoldaş PKK çizgisine ve PKK’nin Başur Kürdistan’da yürüttüğü devrim çalışmalarına, şehitlerine bağlılığın gereği olarak, aralıksız mücadeleyi ve başarıyı her şeyin üzerinde tuttu” dedi.

-Kars Belediyesi’nin KarSbel markalı ürünlerini, ‘Bizim Değirmen’ adıyla Ankara’da kurdukları kooperatifle satışa sunan HDP’li Veli Saçılık, örgütlü üretici ve tüketiciyi hedeflediklerini söyledi.

-Avukat Yaprak Türkmen, adil yargılanma talebiyle 183 gündür ölüm orucunda olan meslektaşı Ebru Timtik’in durumunun giderek kötüleştiğine, 41 kiloya düştüğüne ve bünyesinin artık toz şeker ve normal tuzu da kabul etmediğine dikkat çekti.

-19’uncu yüzyılda sömürgeciliğe karşı mücadele ederken katledilen Cezayirli direniş liderlerinin gasp edilen kafatasları bugün ülkelerine iade ediliyor.

- Yapılan araştırmalar, farklı kanser türlerinin önlenmesi için beslenmede özellikle bazı gıda ve içeceklerin tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini ortaya koyuyor.