GÜNDEM 30 ARALIK 2019

30 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin gün geçtikçe baskı ve zulüm politikalarını daha da arttığına dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürt hareketi olarak yeni yılda daha güçlü bir mücadele yürüteceklerini belirtti.

-Türkiye’de hak ihlallerinin vardığı noktayı facia olarak nitelendiren İHD Eşbaşkanı Eren Keskin, tüm baskılara rağmen direnişin sürdüğünü hatırlatarak, “Çaresiz değiliz, cesur davranmak zorundayız” dedi.

-Suriye iç savaşı, büyük yıkım ve acıyla 9 yılını geride bıraktı. Cenevre’deki başarısızlıklarla dolu görüşmelerde, Suriye halklarının değil, devletlerin çıkarları yarıştırılıyor.

-AKP, Van’da bulunan yeşil alanları ve parkları yeniden satışa çıkarmaya başladı. Eski devlet hastanesi arsası ve Milli Egemenlik Parkı, TOKİ tarafından satılıyor.

-Almanya’da yapılan bir ankette “Hangi liderden korkuyorsunuz?” sorusuna yanıt verenlerin çoğu ABD devlet başkanı Trump ve Türk cumhurbaşkanı Erdoğan dedi.

-2020 bütçesini değerlendiren KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, “Kadınların yaşadığı ekonomik, sosyal ve siyasal eşitsizlikleri giderecek kaynakların oluşturulmadığı, böyle bir hedefin olmadığını söylemek gerekiyor” dedi.