GÜNDEM 31 TEMMUZ 2019

31 Temmuz 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, 1 Ağustos 2012’de hayatını kaybeden PKK Merkez Komite Üyesi Hüseyin Mahir’i anlattı. Karasu, “Hareket, Hüseyin Mahir’e çok şey borçlu” dedi.

-HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, "Tecrit yeniden uygulanıyor" diyerek, "Bu, kaos ve gerilimi beraberinde getirir" uyarısında bulundu. Özgüneş, çözümün Öcalan'ın projelerinde olduğuna dikkat çekti.

-Herki Aşireti Reisi Cewher Muhyedin, üyelerine dönük baskı ve zulme dikkat çekerek, "Bundan sonra sessiz kalmayacağız" dedi ve KDP'yi uyardı.

-Türk devletinin işgal tehditlerine karşı hazırlıklarını yaptıklarını belirten Girê Spîli Arap, Kürt ve Ermeni gençler, işgale geçit vermeyeceklerini kaydediyor.

-Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Êzidîlere yönelik DAİŞ tarafından gerçekleştirilen soykırım saldırılarının yıldönümü olan 3 Ağustos’ta eylemlere güçlü katılmaya çağırdı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, bu hafta Hannover’den gelen yeni bir grup tarafından yürütülüyor.

-Kürt Kadın Hareketi Fransa seksiyonu TJK-F, DAİŞ çetelerinin Êzidîlere yönelik soykırım saldırılarının beşinci yıldönümü olan 3 Ağustos vesilesiyle kadınları alanlara çıkmaya çağırdı.

-Êzidî Kadın Meclisleri Federasyonu (SMJÊ) DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının 5. yıldönümü nedeniyle 3 Ağustos’ta gerçekleşecek gösterilere katılma çağrısı yaptı.

-Mazlum-Der Başkanı Ramazan Beyhan, kendilerine gelen şikayetlerde sınır dışı edilen göçmenlere eziyet edildiğini aktararak, Türkiye’nin ev sahipliği görevine devam etmesi gerektiğini söyledi.