GÜNDEM 4 OCAK 2020

4 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-İsveç Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, partilerinin Türk Hükümeti'nin Kürt halkının iradesini gasp etmesini ve yerine kayyum atamasını kabul etmediğini söyledi.

-YJA-Star Komutanlarından Devrim Andok, 10 Eylül’de Cilo eyaletinde 4 kadın yoldaşıyla birlikte şehit düştü. Amed’ten PKK'ye katılan Devrim Andok saflardaki 22 yılını büyük bir mücadele tutkusuyla geçirdi.

-Ömrünün 20 yılını gençlerin ölmemesi ve barışın gelmesi için adayan Gever Barış Annesi Naciye İke, hayatını kaybetmeden önce tek isteğinin ‘barışı görmeden ölmemek' olduğunu söylerdi.

-Kayıp yakınları her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de eylemde olacak.

-ABD Başkanı Donald Trump, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin yeni bir savaş başlatmaktan ziyade ‘bir savaşı bitirme’ amaçlı olduğunu savunurken, birçok ülke ve kurumdan farklı yorumlar gelmeye devam ediyor.

-İspanya’da Başbakan Pedro Sanchez ile Katalanlar arasında geçtiğimiz gün varılan uzlaşının hemen ardından Katalan Bölge Başkanı’nın görevden alınmasına karar verildi.

-Kuzey Kore ile ABD arasındaki müzakerelerin tıkanma noktasına geldiği bir dönemde Çin ve Rusya, yaptırımların hafifletilmesini amaçlayan bir tasarıya hazırlanıyor.