GÜNDEM 6 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde düzenlenen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, bu hafta Mannheim şehrinden gelen yeni bir grupla devam ediyor.

-Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmadan Kürtlerin özgür ve demokratik yaşama kavuşacağını sanmanın gaflet olduğunu söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, “Kürt sorununda zihniyet değişiminin kanıtı Önder Apo’nun özgürlüğü olur” dedi.

-DAİŞ çetelerine karşı Kobanê'deki tarihi direnişte yer alan ve fedai eylemiyle adını dünyaya duyuran Arîn Mirkan, direnişin ve fedakarlığın sembolü oldu.

-Şerik: Uluslararası komplo amacına ulaşmadı. Önder Apo eşsiz direnişi ile komployu boşa çıkarttı. Önder Apo o koşullarda geliştirdiği yeni paradigma ile gerek PKK mücadelesine gerek dünya halklarına yeni ufuklar sundu, perspektifler oluşturuldu.

-Karabağ’a saldırının Türkiye planı olduğunu söyleyen KNK üyesi Jenya Qadir, AKP/MHP faşist rejimine bağlı çeteler ile tekniğin kullanımının bu durumun açık göstergesi olduğunu belirtti.

-Cenga Heftanin direnişinde sağlıkçı olarak görev yapan YJA Star gerillası Aze Viyan, yaralı bir gerillayla yoldaşça ilgilenmenin ona verilen en iyi ve en değerli ilaç olduğunu söylüyor.

-2017 yılında Malta’da katledilen gazeteci Daphné Caruana Galizia’nın ailesi ve sivil toplum kuruluşları, şaibeli yatırımlara kredi sağlayan Fransız bankaları hakkında soruşturma açılması için başvurdu.