GÜNDEM 7 ŞUBAT 2020

7 Şubat gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-15 Şubat Uluslararası Komplosuna karşı Avrupa’nın farklı kentlerinden bir araya gelecek aralarında aydın, sanatçı, siyasetçi ve kurum temsilcilerinin de olduğu yüzü aşkın isim, İsviçre’de 4 günlük bir uzun yürüyüş gerçekleştirecek.

-Başkentgaz ve Kızılay arasındaki 8 milyon dolarlık bağışın Ensar’a aktarılmasıyla ortaya çıkan yolsuzluğun bildiklerimizin küçük bir kısmı olduğunu söyleyen Bahadır Özgür olayı Susurluk’a benzetiyor.

-Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde doktor eksikliğinin temelinde genel sağlık politikaları olduğunu belirten SES Van Şube Başkanı Sezer Örenç, OHAL ve KHK rejimiyle çok sayıda sağlık emekçisinin ihraç edildiğine dikkat çekti.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a 21 yıldır tecrit uygulandığını söyleyen TJA aktivisti Zelal Bilgin, "Tecrit artık İmralı ile sınırlı değil yaşamın tüm alanına dağılmış durumda" dedi.

-Van AFAD Müdürü Nevzat İnanç’ın Ziraat Mühendisi olduğu ve AKP’ye yakınlığın nedeniyle AFAD müdürü yapıldığı ortaya çıktı.

-Le Point gazetesinde yayınlanan bir haberde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türk devletinin ‘İslamcı-milliyetçi propagandasının’ yapıldığı Türkçe derslerini gözden geçirmeyi planladığı iddia edildi.

-Almanya’da Sol Parti’nin birinci olduğu ve ırkçı AfD’nin desteğiyle liberal adayın başbakan seçildiği Thüringen eyaletinde nihayet erken seçim yolu göründü.

-Fransa’da ikinci ayını geride bırakan emeklilik reformu planlarına karşı halkın tepkisi, son haftalardaki sessizlikten sonra yeniden yükseliyor.