GÜNDEM 7 KASIM 2019

7 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-DTK Divan Üyesi Hilmi Aydoğdu, Kürt meselesinin artık Türkiye’yi aştığını belirterek, “Kürtler bu süreci değerlendiremezse çok tarihi bir fırsat kaçırılmış olacak” dedi.

-Türk devleti ve güdümündeki çetelerin saldırılarına karşı direnen Eyn Îsa cephesindeki QSD savaşçıları "işgalcilere karşı meşru savunma hakkımızdan taviz vermeyeceğiz" diyor.

-Rojava'da işgalci Türk devletinin saldırılarına ve bombardımanına maruz kalan Özgür Burma Devriyeleri (Free Burma Rangers) adlı sivil sağlık kuruluşu üyeleri, Rojava'daki saldırıları dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

-Türkiye’de şimdiye kadar binlerce kişi sosyal medya paylaşımı yüzünden tutuklandı, soruşturma geçirdi ya da gözaltına alındı. Bunların başında devletin yaptığı işgal saldırılarına karşı çıkmak ve savaşa hayır demek ile Kürt meselesi geliyor.

-Sosyalist Sol Parti (SV), Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarının durdurulmasını ve Norveç devletinin Rojava'yı tanımasını istedi.

-ABD’nin ardından 2015 Nükleer Anlaşması’ndaki yükümlülüklerinden çekilme kararı alan İran, zenginleştirilmiş uranyum üretiminin bu gece yarısı başladığını duyurdu.

-Fransa’da aşırı sağ seçmeni kapmaya çalışan hükümet, ekonomik göçe kota getirmenin yanı sıra göçmenlere sunulan sağlık hizmetlerini sınırlamaya gidecek.

-Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, raporunda Danimarka'yı İslamofobik bir ülke olmakla suçlayan SETA'ya sert tepki gösterdi.