GÜNDEM 9 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Libyalı Ulusal Halk Hareketi Komitesi Başkanı Dr. Mustafa El Zaidi, "Türkiye ve çeteleri ülkemizden çıkmalı. Erdoğan'ın tek amacı işgaldir. Biz Kürtler gibi direnişteyiz" dedi.

-Yeni Yaşam yazarı Hüseyin Aykol, basın özgürlüğünü, hükümete ve sermayeye rağmen doğru olanı verebilmek; halklardan ve emekçilerden yana olmak olarak anladıklarını söyledi.

-Ekonomik durumun böyle devam etmesi halinde ülkenin batacağını söyleyen Hakkari esnafı, Türkiye'nin 'kıtlık' dönemine girdiğini belirtirken, kendilerinin de borç batağında olduklarına dikkat çekti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin gerilla ve halkın ortak mücadelesi ile kırılacağını söyleyen YJA Star gerillası Berivan Mervan, "Kürt halkının haklı davası devrimci halk savaşı ile başarıya ulaşacaktır" dedi.

-Kuzey ülkelerine göre bir çocuğun doğumdan sonraki bir ayda ölme riskinin 14 kat daha fazla olduğu Afrika’da anne sütüyle beslenmenin her yıl yüzbinlerce çocuğun yaşamını kurtarabilecekken, kıtanın ekonomisi için de önemli görülüyor.