GÜNDEM 9 NİSAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecride tepki gösteren avukatı Serbay Köklü, "İmralı'daki salgın durumu ve alınan tedbirlerle ilgili Kürt halkına ve demokratik kamuoyuna bizzat Sayın Öcalan’ın aktarımlarının ulaşması gerekiyor" dedi.

-Kuzey-Doğu Suriye Sağlık Komitesi Eşbaşkanı Dr. Cîwan Mustafa, Türk devletinin koronavirüsü vakalarını işgal ettiği Serêkaniyê’deki hastaneye taşıyarak suç işlediğini söyledi.

-Covid 19 salgını Türkiye’de hızla ilerliyor. Doktorlar bazı hastanelerde şimdilik var olan koşullarla idare etseler de hasta sayısının her geçen gün arttığını ve kapasitesinin yetmeyebileceğini belirtiyor.

-HDP’nin “Kardeş Aile” kampanyasına ilişkin konuşan İstanbul İl Eş başkanı Elif Bulut, “Koşulları uygun olan herkesi bir kardeş aile edinerek, birbirimizi bu kötü günde dayanışma olmaya çağırıyoruz” dedi.

-Başkale’de 10 kişinin ölümüne neden olan 5.9 büyüklüğündeki depremin yaraları hala sarılmamışken, koronavirüs günlerinde VEDAŞ depremzedelerin konteynırlarına sayaç taktı.

-Hollanda Parlamentosu, koranavirüs pandemisinden kaynaklı olacak Avrupa Birliği üyesi ülkelerin borç ödeme sistemine dahil olunmaması yönünde bir karar aldı.