GÜNDEM 1 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt siyasal hareketinin tüm eylem ve etkinliklerinde en ön saflarda yer alan Nuran Aba, "Beni bu eylemlerde en öne iten nedenlerin başında Kürtlerin onur mücadelesidir" dedi.

-Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) 25 Kasım 2020'de başlattığı 'Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden 100 Bin İmza' kampanyası İsviçre'de sonuca doğru gidiyor.

-Rojhilat'ta yoksulluk büyürken ve halk eve ekmek götüremeyecek durumdayken, devlet karakol yapmayı ve sermayeyi dışa harcamayı seçiyor.

-Kadın Gazetesi Newaya Jin’ın 192. sayısı “Anasoyluların izindeyiz” manşetiyle çıktı. 2020 yılı kadın mücadelesi ve kazanımları odaklı hazırlanan yeni sayıda 8 Mart içerikli makaleler de yer alıyor.

-Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde yoksullaştırılan, emeği çalınan, tecride, iktidara ve devlet şiddetine karşı direnen tüm kadınları mücadeleye çağırıyor.

-Dün, Elon Musk şirketi dünya yörüngesine 60 yeni uydu gönderdi. Bu duruma tepki gösteren astronomlar 10 içerisinde bu rakamın 50 bine ulaşacağını ve durumun şimdiden endişe verici olduğunu belirtiyor.

-Denizde mahsur kalan mültecileri kurtarma görevini üstlenen yardım kuruluşu Sea-Eye dördüncü gemisini de Almanya’nın Rostock kentinde yapılan törenle denize açıldı.