GÜNDEM 10 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin Maxmur’a yaptığı saldırıya yönelik tepkiler ve eylemler takip edilecek.

-Süleyman Cafer, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın teşviki ve desteğiyle Efrîn ve Halep’te Êzidî örgütlenmesinin temelini attıklarını, 1994’ten itibaren Komite, bugün de Êzidîler Birliği olarak devam ettiklerini söyledi.

-YJA Star güçleri öncülüğünde Türk devletinin bütün saldırılarına karşı özgürlük tutkusuyla direnen gerillalar, "Var olduğumuz sürece Türk devleti bu kutsal toprakları kolay kolay işgal edemez" diyorlar.

-Kürt güçleri arasında yaşanan çatışma ve gerilimin biran önce sona ermesi gerektiğini belirten KNK İç Diyalog Komitesi, tüm Kürdistani güçleri daha fazla diyalog kurmaya çağırdı.

-Mısırlı uzmanlara göre; uluslararası güçlerin sessizliği, Irak’ın zayıflığı ve Kürtler arası çelişkiler, Türk devleti tarafından kullanılarak, işgal saldırıları sürdürülüyor.

-Cenga Xabur Devrimci Hamlesi komutanlarından Devrim Hejar, Türk ordusunun tüm imkanlarına rağmen gerillayı aşamayacağını ve bu savaşı gerillanın kazanacağını söyledi.

-YJA Star komutanlarından Hêzil Özgür: Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşta PKK'nin iradesi karşısında duracak bir asker yok. Teknik olmazsa Türk ordusu hareket edemiyor, helikopter olmazsa indirme yapamıyor, ilerleyemiyor.

-Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösteren Peşmergeye Derin komutanlarından Awat Qehremani ile siyasetçi Yasin Eli, KDP’nin Kürtler arası savaştan kaçınması gerektiğini belirtti.

-Brezilya’da kuraklık, son yüzyılın en aşırı düzeyine ulaşırken, ülke genelinde en büyük su, elektrik krizinin yaşanacağı tahmin edilirken, ekonominin de büyük zarar göreceği belirtiliyor.