GÜNDEM 10 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-“21. yüzyılın en büyük vahşeti” nedeniyle Düsseldorf’ta bir kez daha uluslararası kurumları acilen görevlerini yerine getirmeye çağıracaklarını belirten TJK-E, “12 Kasım’da kadınlar, halkımız, gençler ve dostlarımız okula, işe gitmemeli, bu onur mücadelesinde yerini almalıdır” dedi.

- Şehit Baz Mordem ve Helbest Koçerîn İntikam Birimleri, Türk devletinin kimyasal saldırıları sonucu şehit düşen gerillaların anısına Wan Xaçort mahallesinde eylem yaptıklarını açıkladı.

- Son olarak kendi askerlerini yakarak gündeme gelen Türk ordusu, Kürt sivillere karşı her türlü vahşi yönteme başvurdu. Vartinis’te çoğu çocuk bir aileyi canlı canlı yakan Türk askerleri, yüzlerce sivili asitle yakarak kuyulara attı.

- Kuzey-Doğu Suriye’deki kadınlar, ekonomiden sanata, toplumsal yaşamdan siyasete, ekolojiden diplomasiye kadar her alanda örgütlenerek güçlendi.

- Bursa’da 8’i çocuk 9 Suriyelinin hayatını kaybetmesini değerlendiren EMEP Göç ve Mülteciler Bürosu’ndan Hilmi Mıynat, bu yaşanılanın önlem alınmazsa her geçen gün yoksullaşan Suriyeli ve de Türkiyeli emekçiler için daha da ciddi bir sorun olacağını söyledi.

- Seîdê Kurdî'nin yolunu takip ettiğini iddia eden Türk Nurcuları, Kürt medreselerin sosyolojik etki alanlarını ‘Türkleştirme’ politikaları doğrultusunda faaliyetlerde bulundu.