GÜNDEM 10 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye’de gerçekleştirilecek olan seçimlerin sonucunda Kürt halkının mücadelesinin belirleyici olduğunu ifade eden KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, “Türkiye’ye bir demokrasi, özgürlük gelecekse Emek ve Özgürlük İttifakının gücünden gelecek” dedi

- Depremzede Eser Mullaoğlu, depremin ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden 15 yaşındaki oğlunun cenazesinin morgdan sokağa atıldığını söyledi.

- Deprem bölgesinde enkaz kaldırma sırasında ortaya çıkan tozun içindeki kimyasallar konusunda sağlıkçılar uyarıda bulunuyor.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına ilişkin konuşan YJA Star gerillası Kajîn Brûsk, “Düşmanın kimyasal ve yasak silah kullanması gerilla karşısında yenildiğini gösteriyor” dedi.

- Rojhilat ve İran’da bu yıl 8 Mart’ın önceki yıllara göre daha farklı geçtiğini söyleyen KJAR üyesi Peyman Viyan, “Jin Jiyan Azadî devrimi ile kadınlar İran devletine büyük bir darbe vurdu” dedi.

- YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde gerillalara seslendi. 8 Mart’ın önemine vurgu yapan Hêzil Özgür, "8 Mart, özgür ve demokratik bir dünya kazanmak için mücadele eden tüm kadınları birleştirdi’ dedi.