GÜNDEM 11 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin Maxmur’a yaptığı saldırıya yönelik tepkiler ve eylemler takip edilecek.

-Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda PKK’ye bir heyet gönderdiğini belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Erdoğan 'Kuzey'de ateşkes ilan edin, diğer parçalarda ne yaparsanız yapın biz karışmayacağız' dedi. KDP ile çelişkileriniz var, onlarla savaşın diyor. Bu düşmanın bir oyunudur” dedi.

-BAAS’ın Kuzey-Doğu Suriye’yi hedef almasına tepki gösteren Şeyh Mihemed Tırki Suan, “Rejim, 7 şehrini Türk devletine sattı. Suriye halkının çıkarını düşünüyorsa gidip işgal edilen bölgeleri özgürleştirsin” dedi.

-HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Sedat Peker’in Alevilerle ilgili açıklamaların önemli olduğunu ve sadece hasımlarına yönelik bir tavır olarak okunamayacağını ifade ederek, Alevilerin tetikte olduğunu söyledi.

-National Geographic, Antarktika'yı çevreleyen su kütlesini dünyanın beşinci okyanusu olarak tanıdığını duyurdu: Güney Okyanusu.

-Çin'in yörüngedeki yeni uzay istasyonunda yaşayacak ilk mürettebat üyelerini gönderecek roket, gelecek hafta planlanan patlama öncesinde fırlatma rampasına taşındı.

-Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Goma şehrinde binlerce insan bir yanardağın patlamasından haftalar sonra evlerini sağlam bulma umuduyla ve korkarak Kongo'nun doğusundaki Goma ve çevresindeki bölgeye geri dönüyor.