GÜNDEM 11 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını somut delillerle kanıtladıklarını belirten HPG gerillası Dr. Serbilind Dersim, “Türk ordusu net bir biçimde boğucu gazlar kullanmaktadır, bunun en belirleyici olanı klor gazıdır” dedi.

-Şehit Sîrwan Sine İntikam Birimi, gerilla alanlarındaki ağaçları keserek Türk devletinin soykırım politikalarına hizmet eden  Silvan ilçesindeki iki ayrı şahsa ait aracı yaktıklarını bildirdi.

- Düsseldorf buluşmasının tarihi bir gün olacağını kaydeden siyasetçiler, yazar ve kurum temsilcileri, topyekun haykırışın kimyasalcılara dert, gerillaya nefes olacağını belirtti;  “O gün kimse işe gitmemeli, insanlık yürüyüşüne katılmalı” dedi.

– FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik ve Derviş Cemal Ocağı pirlerinden Rıza Yağmur, kimyasal silah kullanan Türk ordusunun suçlu olduğunu ve tüm mazlumların buna karşı durması gerektiğini söyledi.

-NAV-BEL, Türk devletinin savaş suçlarına karşı uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla yarın Düsseldorf’ta gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe çağırdı, otobüslerin kalkış yerlerini ve saatlerini açıkladı.   

-Türk devleti, 1990’larda Kürt Özgürlük Hareketi’nin gelişmesine paralel olarak medreselerin etkili olduğu sosyolojik zemin üzerine dini görünümlü paramiliter ‘Hizbullah’ı örgütleyip saldı.

-Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğü için özgürlük mücadelesine katılan Rêbaz Tîleko, bu uğurda canını feda eden ölümsüz kahramanlardan biri oldu.