GÜNDEM 11 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-34 gündür adalet için direnişte olan Emine Şenşayar “Bizi katledenler hala dükkanımızın önünde geziyorlar, yeniden saldırmak için fırsat kolluyorlar. Savcılığa şikayet için gidiyoruz, bizi kovuyorlar. Yeter artık bu zulüm ve baskı, ağlamaktan göz pınarlarımız kurudu. Bu nasıl bir düzen ve adalet anlayışı? Çığlımızı neden kimse duymuyor, görmüyor?” dedi.

-Karakolların şiddet mağduru kadınları geri çevirdiğini aktaran HDP’li Züleyha Gülüm birçok erkeğin kadınlara şiddet uygulamanın önünde engel kalmadığına dair bir düşüncesi oluştuğuna da dikkat çekiyor.

-Devletin kadın kurumlarına ve kazanımlarına yönelik saldırılarına değinen Kadınların Kurtuluşu'ndan Nupelda Çelik, "Kadınların kazanımlarına ve yaşam haklarına saraylardan hüküm verilemez" dedi.

-Mimar Şerefxan Aydın, Amed'in Sur ilçesi ve Hevsel Bahçeleri’ne dönük talan politikasını değerlendirerek, "Tüm yönelimler hem ekonomik hem politik hem de belleğin yok edilmesi olarak değerlendirilmeli" dedi.

-Küresel ısınmayla mücadele için yasanın tartışıldığı Fransa’da Ulusal Meclis, bazı kentler arasında iç uçuşları yasaklayan maddeyi kabul etti.

-Sürekli Boko Haram çetelerinin saldırılarıyla gündeme gelen Nİjerya’da şimdi de suç çetelerinin çok sayıda çocuğu katlettiği bildiriliyor.