GÜNDEM 11 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İnsan hakları savunuculuğunun kimliğe bakılarak yapılamayacağını belirten HDP Gergerlioğlu, “Sadece senin ayağına basıldığında feryat etme; herkesin uğradığı haksızlık için feryat et, demeye çalışıyorum” dedi.

-Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) yaptıkları ortak açıklama ile Zamanı Geldi: "Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyası başlattığını duyurdu.

-Türk ordusu, işgali altındaki Serêkaniyê ve Girê Spî’de çocukları asker eğitimden geçirerek çeteleri için devşiriyor.

-Kürt halkının özgürlük mücadelesinde şehit düşen Alman devrimcileri Jakob Riemer (Şiyar Gabar), Michael Panser (Bager Nujiyan) ve Konstantin Gedig’in (Andok Cotkar) aileleri “Şehitlerimizin anılarına sahip çıkıp mücadelelerini sürdürmek istiyoruz” dedi.

-Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması izin 2019’da açlık grevine giren Sevican Yaşar, "Açlık grevi, yaşatmak için ölümü göze almaktır” dedi.

-Fransa’da aile içi ve kadına yönelik şiddet şikayetleri 2020 yılında 2019 yılına oranla yüzde 60 arttı. Paris’in 11. Bölgesinde 2020 yılında katledilen kadınlar için bir anıt da açıldı.

-ABD başkanı Donald Trump’un görev süresinin dolmasına 10 gün kala, birçok seçilmiş istifasını talep ediyor.