GÜNDEM 12 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin kimyasal başta olmak üzere Kürt halkına karşı işlediği savaş suçlarını protesto etmek ve uluslararası kuruluşları harekete geçirmek amacıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde Avrupa merkezli kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek. Farklı bazı merkezlerde de eylemler gerçekleştirilecek.

-Son Zap savaşında askerlerinin cenazelerini yakan Türk ordusu 2011’de Silvan’da 13 askerini diri diri yaktı. 2009’da Çukurca’da ise bizzat Tugay Komutanı’nın yerleştirdiği mayının patlaması sonucu 7 asker öldü.

- Kimyasal silah kullanımının uluslararası hukuktaki karşılığını değerlendiren ÖHD üyesi Av. Berdan Acun, “Alana gidip araştırmalar yapan uluslararası kuruluşların engellenmesine karşı tedbirlerin alınması için, BM konuyu gündemine almak ve bu kuruluşları görevlendirmek zorundadır” dedi. 

- KDP’nin eski yöneticilerinden İsmail Ali İsmail, Türk işgalciliğinin kimyasal silah vahşetine sessizliğin, Başûrê Kurdistan kazanımlarına da saldırı olduğunu söyledi.

-Türk ordusunun gerilla alanlarındaki vahşetinin DAİŞ uygulamalarının devamı olduğunu belirten PÎK Genel Başkanı Hikmet Serbilind, “Kurdistan’da yaşayan bütün canlıları, kendi cenazelerini bile imha ediyorlar. İslam’da bu günah ve yasaktır” dedi. 

-Şengal’de verilen direnişin Kürdistan Özgürlük Gerillaları sayesinde gerçekleştiğini belirten TAJÊ üyesi Kinê Xidir, “Ferman sırasında sadece gerillalar bizimleydi, Şengali özgürleştirme hayalimizi de onlar gerçekleştirdi” dedi.

- Heval Berçem, güçlü eylemlerin, yürüdüğün patikalardaki ayak izlerin, rüzgardaki sesin, güneşteki yüzün, yüreğimizdeki sen, bıraktığın gibi duruyor.