GÜNDEM 14 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-DAİŞ, son günlerde Suriye'nin birçok bölgesinde yeniden yeraltından yerüstüne çıktı ve saldırıya geçti. Bu saldırılar, "DAİŞ geri mi dönüyor?" yoksa "sahadaki güçler, DAİŞ'i birbirini zorlamak için sahaya mı sürüyor?" sorularına neden oluyor.

-Van Barosu’ndan Av. Hamza Çiftçi, dernekler hakkında mecliste çıkan yasa tepki göstererek, "Evrensel sözleşmelere aykırı bir düzenleme. Tamamen muhalifleri sindirmeye yönelik bir düzenleme" dedi.

-İran Rejiminin Rojhilat halkına dönük baskılarına değinen gerilla Dilawer Caf, "Kirmanşah, Pawe gibi yerler kahramanlıkları, cesaretleriyle tanınan yerlerdir. Asla düşmana teslim olmazlar" dedi.

-Güney Kore’nin başkenti Seul’un yerel hükümetinin hamile kadınlar için hizmet veren bir internet sitesinde yayınlanan ‘öneriler’, bir yılı aşkın bir süre sonra gelen yoğun tepkiler üzerine kaldırıldı.

-Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yayınlanan son rapora göre, dünyadaki ormansızlaştırma faaliyetleri artarken, sadece son 14 yılda Irak büyüklüğünde ormanlık alan yok oldu.