GÜNDEM 15 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK’nin daha başlangıçta bir irade, güven ve iman hareketi olup inşayı esas aldığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Kendine güveneceksin, mücadele edeceksin, çözümü geliştireceksin” dedi.

- Konya’daki Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği davanın karar duruşması 17 Kasım’da görülecek. 12 Kasım’da sonuçlanan saldırı davası ile bu dosyanın birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Avukat Mehdi Zana Akkaya, cezanın insanlığa karşı işlenmiş suçlardan verilmesi gerektiğini söyledi.

- Avukat Mihemed Emin Naimi, tecrit sisteminin, yalnızca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a değil Kürt halkına ve ezilen halklara dönük olduğunu söyledi.

- CÎK Genel Başkanı Hafız Turhallı, gerillaya karşı başarısız olduğu için kimyasala başvurduğunu belirtti. Turhallı, Müslüman ve kendine 'insanım' diyen herkesin Türk ordusuna karşı çıkması gerektiğini belirtti.

- Türkiye halkları, kara bataklık gibi Türkiye halklarını içine çekmeye çalışan Erdoğan-Bahçeli belasından artık kurtulmalıdır. Bunun için biraz cesaret, anlayış ve halkların birlikteliği gerekiyor.