GÜNDEM 15 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Nusaybin Belediye Eş Başkanı Av. Semire Nergiz, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlara yönelik şiddete karşı yürütülen mücadelede bir yol haritası olduğunu ve sözleşmenin iptalini kabul etmeyeceklerini söyledi.

-Türk devletinin Güney işgaline karşı geldiği için bugüne kadar birçok kez gözaltına alınan ve saldırıya uğrayan siyasi aktivist Hawrê Kurdî, "KDP asayişinin amacı beni Hewlêr'de çıkarmak" diye konuştu.

-Van’da Kapıköy sınır kapısının kapalı olması ticaret yapan Vanlıların yaşamını olumsuz etkilerken, AKP-MHP hükümeti tüm eleştirilere rağmen kapıyı açmamakta ısrar ediyor.

-Twitter yakın zamanda Türkiye’de temsilci atayacak bu sansürü ve denetimi beraberinde getirirken anonim hesap kullanıcıları baskıya rağmen 'sözlerini söylemek' için sanal medyada güvenli alanlar yaratarak var olmanın yollarını arıyor.

-WWF tarafından yayınlanan son rapora göre Çin ve AB, dünyada ormanların yok edilerek yapılan üretimlerden edinilen ürünleri en fazla tüketen müşteriler olarak öne çıkıyor.

-Birçoğu Sahel kuşağında bulunan Batı Afrika ülkelerinde silahlı grupların etkinlik alanları genişlerken, son yıllarda sivil katliamlarının sayısı katlanarak artıyor.