GÜNDEM 15 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Girê Sor savaş tünellerindeki 10 gerilladan üçü çıkabildi: "Onları anlatmada yetersiz kaldık, biliyoruz. Bizi acıtan da budur. Artık yükümüz daha ağır. Onları yaşatma ve anlatma görevimiz; kendimizde yaratma sorumluluğumuz var..." 5. Bölüm

- PKK Merkez Komite Üyesi Dilzar Dîlok: “Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim” hamlesi, AKP-MHP faşizminin “bitirdim” dediği yerde ortaya çıkarak, kendi zaferini ilan etmiş ve tarihsel rolünü oynamıştır.

- Kobanê Meclisi Eşbaşkanı Mistefa Îto, Türk devletinin hem Kuzey-Doğu Suriye’deki modeli tasfiye etmek, korku salarak işgal alanları genişletmek hem de krizlerle boğuşan Türkiye toplumunu manipüle etmek için saldırdığını söyledi.

- Üç sendikanın imzaladığı Metal İş kolundaki TİS’ten sonra eyleme çıkan Mersin’deki ÇİMSATAŞ metal fabrikası işçileri, işveren tarafından tehdit edildi, 12 işçi işten çıkarıldı. İşçilerin eylemi devam ediyor.

- Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş-Meşa Dirêj, Kürt gençleri öncülüğünde bu yıl "Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında 06-11 Şubat tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek.

- Tahliyesine 11 gün kala tutulduğu hücreden cenazesi çıkarılan 29 yıllık tutsak Halil Güneş’in kardeşi Gule Güneş, “Abimin yüreği sadece Kürdistan için atardı, tüm direnişini bu sevdaya borçlu olduğunu dile getirirdi” dedi.