GÜNDEM 16 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Komplonun Avrupa ayağını yakından izleyen ve buna karşı mücadele eden Kürt siyasetçilerden Mehmet Demir, Batı’nın kirli rolünün açığa çıkmasından ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın etkisinden korktuğunda Avrupa’da olmasını istemediğini söyledi.

-Kürt halkının özgürlük mücadelesinde tek uçak eylemcisi olarak tarihe geçen Erdal Aksu, komplo günlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. yıldönümünü seçti. Uçağı Lozan’a götürmek istiyordu. Hafızalarda ise kokpitten bakan gözleriyle kaldı.

-Uluslararası komplo 23’üncü yılına girerken Strasbourg’da devam eden Özgürlük Nöbeti eylemcileri “Özgürlüğü özgürlüğümüzdür” diyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözüm anahtarı olduğunu belirtti.

-Dünyaca ünlü çok sayıda sanatçı, 15 Şubat uluslararası komplonun 22. Yıldönümünde, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” başlıklı bir açıklama yayınladı.

-Hollanda’da yayınlanan bir habere göre, gizli servisler ülkedeki selefi örgütlenmeler ve terörist saldırılar ile Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bağ olduğunu düşünüyor.

-'İş ve aş buluşmaları' kampanyası ile Türkiye ve Kürdistan’da tüm illeri gezeceklerini belirten HDP Emek Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, "Yeni yaşamın inşasını adım adım örerek ilerleyeceğiz" dedi.

-HDP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB), “Yaşadıkları hezimetin üstünü örtmek için 13 esir asker, polis ve MİT elemanının PKK tarafından öldürüldüğü propagandasıyla şovenizmi körüklemekle yetinmemiştir. 15 Şubat sabahı Garê hezimetini HDP’ye saldırarak örtmeye çalışmıştır” dedi.