GÜNDEM 16 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihine onlarca kahramanlık destanı bırakıldı. Bunlardan biri de Kobanê’nin Serzûrî köyünün ilkokulunda 12 Kürt evladı tarafından yazıldı.

-Amed Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Emin Gün, “Cezasızlık politikasının gayet bilincinde olan bir kolluk ile karşı karşıyayız” diyerek, zırhlı araç cinayetlerinden cezalandırılmış bir devlet elemanının olmadığını söyledi.

-Tevgera Ciwanên Şoreşger ile Jinên Têkoşer öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne yönelik Köln’den Aachen’a doğru başlayan Uzun Yürüyüş bugün sona eriyor. 

-Jiyan (Zeynep Erdem), KDP tarafından Etruş’ta 12 Eylül 1995’te şehit edildi. KDP, Kürt halkının yiğit evlatlarını katletmeye; Jiyan ise ihanete karşı bize öncülük etmeye devam ediyor.

-Birleşmiş Milletler, zengin ülkeler Covid-19 aşılarına erişimlerini sınırladıkça, dünyanın en yoksul ülkelerinin ekonomik toparlanma anlamında 2025 yılına kadar 12 trilyon dolar daha kötü durumda olacağı konusunda uyardı.

-Sırbistan ile Bosna Sırpları kimliğine ilişkin yeni bir yasanın kabul edilmesiyle birlikte Kiril alfabesinin kullanılmasının yaygınlaştırılmasını kararlaştırdı.

-ABD’li bir şirketin yatırımlarıyla 4 bin yıl önce yok olan yünlü mamutun  yeniden hayat bulması için bir çalışma yürütecek. Yünlü mamut genleri ile Asya Fili genleri ile birleştirilerek hibrit bir tür yetiştirilecek.